Éjszakai kalandozás a Budakeszi Vadasparkban

 

A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe.

A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, akiknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovóra hajtottuk a fejünket. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá, az éjszakai égbolt díszlete pedig tovább fokozza az amúgy is sejtelmes hangulatot.

Budakeszi, 2004. január 7. Tél a Budakeszi Vadasparkban.  A képen: gyöngybagoly és macskabagoly. MTI Fotó: Nándorfi Máté

Gyöngybagoly és macskabagoly a Budakeszi Vadasparkban (MTI-fotó: Nándorfi Máté)

Bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a lenti időpontok egyikére. A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül legyen valamilyen világítóeszköz – zseb- vagy fejlámpa –, de a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás se maradjon otthon.

Az Éjszakai Kalandtúrák időpontjai: 2018. március  2., 9., 16., 23., 30.  A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2 x 50 fős csoport indulhat. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen. Az Éjszakai Kalandtúrára a felnőttjegy 2200 Ft, a gyerekjegy (2-14 éves korig) 1100 Ft.