Nincs több pénzküldés a Facebook Messengeren Franciaországban és Nagy-Britanniában

 

A Facebook megszünteti a P2P fizetési funkció elérését Franciaországban és Nagy-Britanniában június 15-től.

A cég eláll szándékától, hogy a peer-to-peer, vagyis az egymás közötti pénzküldés lehetőségét meghonosítsa Európában a Facebook Messenger alkalmazásán keresztül. Egyelőre úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban elérhető marad a funkció. Európában sem szűnik meg az összes pénzküldési forma, jótékonysági célra továbbra is lehet majd adományozni– erősítette meg a cég a Tech Crunchnak.

A kép illusztráció (Fotó: Stockphoto)

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Végeredményben a P2P bevezetése Nagy-Britanniában és Franciaországban csupán „szárnypróbálgatás” volt ezen a területen, amely sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A vállalat januárban a legutóbbi negyedéves jelentésében azt írta, hogy a kifizetések és egyéb szolgáltatások mindössze 274 millió dollárt – ebből Európában 64 millió dollárt – termeltek a reklámokkal szembeni 16,64 milliárd dollárhoz képest.

Idén szeptember 14-én új fizetési irányelv lép életbe Európa-szerte Strong Customer Authentication – biztos ügyfél hitelesítés –, amely extra ellenőrzéseket követel meg majd a felhasználók azonosításához, bármely internetes ügylet során. Jelenleg nem világos hogyan készül a Facebook a változásra, ha egyáltalán készül rá.

Ami ennél talál érdekesebb bejelentés, hogy a cég egy kriptovaluta kifejlesztésén dolgozik, mely lehetővé teszi majd a pénzküldést személyek között az üzenetküldő hálózatokon keresztül. Amennyiben valóban piacra kerül egy ilyen termék, a Facebook válhat az elsődleges P2P fizetési mechanizmussá.