Újabb jóárasított Nokia: kis kompromisszumok, prémium kivitel

 

Ez az első készülék PureDisplay képernyőtechnológiával és Zeiss optikákkal. Ha a kivitel és a kamera fontos, akkor jó választás.

HMD Global - Nokia 7.1 - Midnight Blue - Front and Back

A HMD Global ma bejelentette a Nokia 7.1-et, az első okostelefont PureDisplay képernyőtechnológiával. A cég fantázianeve leegyszerűsítve magasabb kontrasztot, világosabb és részletesebb színvilágot ígér az 5,84 hüvelykes, 19:9 képarányú FullHD+ kijelzőn.

A YouTube, a Netflix és az Amazon Prime is támogatja a HDR tartalmakat, ami lehetővé teszi korábban nem látott részletek megjelenítését mind a világos, mind a sötét területeken, kiemelkedően élénk színek használata mellett. A HDR10 szabvány támogatása javítja a videózás élményét mobilon a magas (1 000 000:1) kontrasztaránnyal és még világosabb részletekkel.

Szerintünk a legjobb hír, hogy a hátlapjára dupla Zeiss optikákat (hátlapon 12MP/5MP) kapott. A Nokia 7.1 úgynevezett valós idejű SDR-HDR konverziót kínál, így a felhasználók akkor is élvezhetik a HDR élményt, ha a megtekintett tartalom alapvetően nem magas dinamikatartományú, ígérik.

A divatos bokeh effekttel támogatott képek mind a hátsó, mind az elülső kamerával elkészíthetők. A kézremegésből adódó bemozdulásokat ellensúlyozza az EIS (Elektronikus Képstabilizáló) technológia.

Az új kamerainterfész teljes kontrollt enged a fehéregyensúly, az ISO, az apertúra és a zársebesség terén a Pro Kamera módnak köszönhetően. Továbbfejlesztett mesterséges intelligenciája az előlapi kamerán arcfelismerést biztosít, így a 3 dimenziós avatárok, maszkok és filterek is tökéletesen illeszkednek. Egy mozdulattal élőben közvetíthetők a #bothie videók, amit a YouTube és a Facebook is támogat, ráadásul különböző mókás filterrel is feldobhatók a videók közvetlenül a kamera alkalmazásból. Emellett a Google Lens és a Motion Photos egyaránt elérhető közvetlenül a kameraszoftverből.

Kompromisszumként kell tekinteni a nem túl izmos Qualcomm Snapdragon 636-os SoC-ra, ami azért előrelépést jelent az előd Nokia 7-eshez képest. Hogy bírja a gyűrődést, a 7.1-es az optimalizált, egyszerűsített Android One operációs rendszert futtatja.

Jól eltalálták ellenben a telefon dizájnját: olyan technikákat alkalmaztak, melyeket az ékszeripar és a felsőkategóriás karóráknál használnak, így a készülék kellemes ellentéteket mutat a különböző megmunkálású fémfelületek találkozásainál. A látványra rátesz a kettős-eloxálású alumínium a gyémántvágású, színezett élekkel.

Mindez ragyogó éjkék és fényes acélszínben lesz elérhető november elejétől 119 990 forintos áron.