Csődös lehet az iPhone X-es – egyszer volt, hol nem volt

 

Mint egy kiszivárogtatásból kiderül, az Apple méregdrága iPhone X mobilja nem hozza a várt eredményeket, leállhatnak vele.

epa06200714 A handout photo made available by Apple Inc., shows the Apple iPhone X, with water splash at the new Steve Jobs Theater during the Apple Special Event at the new Apple Headquarters in Cupertino, California, USA, 12 September 2017. The new phone features include a 5.8-inch Super Retina display, an improved rear camera with dual optical image stabilization, TrueDepth Camera System, Face ID and A11 Bionic Chip with Neural Engine. Apple said the phone uses a new face ID authentication, using a state-of-the-art TrueDepth camera system made up of a dot projector, infrared camera and flood illuminator, and is powered by A11 Bionic to accurately map and recognize a face. The new iPhone X will be available for pre-order beginning Friday, 27 October 2017 in more than 55 countries and territories, and in stores beginning Friday, 03 November 2017.  EPA/APPLE INC. / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Felül a felejthető fekete csík az iPhone X-en (Kép: EPA)

A forrás a KGI Securities mindig jól tájékozott elemzője, Ming-Chi Kuo. A hír már körbeszaladta a fél nemzetközi szakmai sajtót. Az elemző egyenesen azt állítja a MacRumorsnak, hogy az Apple 2018 közepéig leállhat a gyártással.

Állítólag az eladási számok súlyosan elmaradnak az előrejelzésektől.

Kuo szerint két fő oka van az alulteljesítésnek.

Egyrészt a nagyon fontos kínai piacon a vevők még nem tervezték a váltást, másrészt nagyobb kijelzőre vágytak.

Úgy érzik a felhasználók – tegyük hozzá: nem csak Kínában –, hogy mintha a hasznos képméretet csökkentené a fura dizájn, melyben a szenzorok szerencsétlen elhelyezése miatt fekete csík lóg be a képekbe.

Várhatóan 2018-ban az Apple három iPhone-t vezet be: egy olyan OLED-et, amely 5,8 hüvelyes, mint a jelenlegi iPhone X, egy 6,5 hüvelykest, valamint az „iPhone X Plus” 6,1 hüvelykes változatot – LCD kijelzővel.

Kuo úgy véli, mindhárom változat fekete belógás nélkül, teljes képernyővel és az iPhone X arcfelismerőjével érkezik: a jelenlegi X-est pedig szokatlanul hamar kivezetik a piacról.