Virtuózok – Plácido Domingo és a kormány is támogatja a fiatal tehetségeket

 

Plácido Domingo spanyol tenor és a magyar kormány is támogatja a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezését és ápolását.

A Peller Mariann által útjára indított Virtuózok-mozgalmat a magyar kormány felkarolta, lehetővé tette a Virtuózok zenekar létrejöttét, támogatta és támogatni fogja a jövőben is  hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A miniszter hozzátette: Plácido Domingo és társai a kezdeményezés mellé álltak, s olyan segítséget nyújtanak, mint amilyet a mozgalom megérdemel.

Plácido Domingo spanyol operaénekes és karmester nagybőgőt ad át Devich Gergely gordonkaművésznek a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsorban és tehetséggondozó programjában résztvevő fiatalok támogatásáról tartott sajtótájékoztatón a Pesti Vigadóban. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kormány és a társadalom feladata ezen fiatal művészeket támogatni  mutatott rá Kásler Miklós.

A sajtótájékoztatón a miniszter elismerésben részesítette Balázs-Piri Soma tavalyi kategóriagyőztest és Boros Misit, az első széria nyertesét.

A spanyol tenor a Virtuózok-mozgalom különlegességét, egyediségét és kivételességét emelte ki, hiszen  mint mondta  a klasszikus zenét képviselő tehetségkutató valódi presztízst vívott ki magának, és szerte a világban a kezdeményezés nyomába lépnek.

A minisztérium, a Virtuózok és Plácido Domingo együttműködésének jelképeként a 20 éves Devich Benedek a Plácido and Marta Domingo Foundation-től egy nagybőgőt vehetett át, amelyet Rácz Barnabás készített.

Az eseményen további két Virtuózok-versenyzőnek Peller Mariann és Kásler Miklós egy-egy hangszert adott át.

Peller Mariann szerint a Virtuózok sikerének titka az, hogy magyarok vagyunk, a zenei képzés és oktatók fantasztikusak, az ország pedig zenei nagyhatalom.

Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke arról szólt, hogy a Virtuózok-mozgalom komplex dolog, nem csupán egy televízióműsor. Az oktatás, a tehetségek csiszolása az iskolákban történik, s ezt próbálja támogatni az alapítvány hangszerekkel, jó képzéssel, a karrierek elősegítésével.