Frankl Péter és a Kelemen kvartett a Zeneakadémián

 

A 20. századi magyar zene egyik meghatározó egyénisége, Dohnányi Ernő művei csendülnek fel ma este a Zeneakadémián.

A Zeneakadémia első rezidens együttese, a kiemelkedő tehetségekből álló Kelemen Kvartett a Londonban élő Frankl Péter zongoraművésszel ad közös koncertet az Otthon a Zeneakadémián sorozat keretében – ismertette a műsorban Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneakadémia rektora.
A műsort, amelyben Dohnányi kamaramuzsikáját hallhatja a közönség, az emblematikus c-moll zongoraötös nyitja, amelyről maga Brahms is elismerően nyilatkozott. A koncerten felcsendül még az esz-moll zongoraötös, amely szintén remekműnek számít és az 1935-ös keltezésű C-dúr szextett.

zeneakadémia

A Zeneakadémia hét új bérlettel jelentkezik 2018-ban. A bérletek között megtalálja a közönség a Zeneakadémia szokásos, tradicionális sorozatait, mint például A fekete-fehér színeit, zongoraművészek előadásával, a Kamarazene mesterei című sorozatban pedig a Zeneakadémia professzorai és neves vendégművészek a romantika korszakából válogatták össze programjaikat. A Zeneakadémia bérletei évszázadokon és országhatárokon átívelő, sokféle stílust és műfajt ötvöző színes válogatást kívánnak nyújtani a komolyzene világából. A bérleteket pedig most, az adventi időszakban nagy kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Az ünnepi időszakban december 16-án, Kodály Zoltán születésnapjára emlékezve egy kóruskoncertet hallhat a közönség a Zeneakadémián, december 19-én pedig a reformáció emlékévének záróeseményét tartják az intézményben.
A következő évi programokról Vigh Andrea elmondta, hogy a 2018-as év aktualitása Debussy halálának 100. évfordulója lesz. A francia zeneszerzőre emlékezve szép szecessziós esttel találkozhat a közönség.