Két vidéki rádiófrekvenciát ítélt oda a médiatanács

 

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és a Veszprém 90,6 MHz rádiós frekvenciák pályázatain – közölte az NMHH.

A Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán a médiatanács a B & T Kft.-t nyilvánította nyertessé. A pályázó 90,4 Rádió 1 néven a Budapest 96,4 MHz jogosultsággal hálózatba kapcsolódva, kereskedelmi jelleggel sugározhat majd – írják. Emlékeztettek: az eljárásban egy évvel ezelőtt már eredményt hirdetett a grémium, azonban a döntéssel szemben az egyik pályázó jogorvoslatot kért, a bíróság ítéletét értelmezve pedig a médiatanács az eljárás egy részét megismételte, és az alakilag érvényes pályázatokat újból értékelte.

Tekintettel arra, hogy az értékelés idején a két pályázó közül az egyik esetében tulajdonosváltásra került sor, ami ellentétes a pályázati kiírásban foglaltakkal, a médiatanács a másik pályázó nyertességét állapította meg, akinek így már egyedüli pályázóként az ajánlata mind a médiatörvénynek, mind a pályázati felhívás rendelkezéseinek megfelelt – tudatták.

A Veszprém 90,6 MHz pályázatán a testület döntése alapján az LB Rádió Kft. adhat majd helyben műsort, szintén a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, 90,6 Rádió 1 elnevezéssel, kereskedelmi jelleggel. A pályázati eljárás az után folytatódhatott, hogy a másik pályázó, a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmét a bíróság elutasította.

Közölték azt is: a tanács a Sopron 94,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálata keretében hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót: a Pannon-Sopron Kft.-t és a Regionális Rádió Kft.-t.

A tájékoztatás szerint a médiatanács véglegesítette és pénteken a honlapján közzéteszi a Kecel 99,6 MHz kereskedelmi hasznosításra kiírt rádiós frekvencia pályázati felhívását. A pályázati ajánlatokat augusztus 31-én lehet majd benyújtani.

Közölték: a gyöngyösi Maxi Rádió egy vizsgált áprilisi adáshéten kevesebb magyar zenét, közszolgálati és helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott a szerződésében vállaltakhoz és a törvényi előírásokhoz képest, amiért a grémium húszezer forintos bírság megfizetésére kötelezte. A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – hangsúlyozták.