Gyermeknap a Honfoglalóban

 

Exkluzív adással készül a Honfoglaló gyermeknap alkalmából. A Duna Televízió kvízjátékának vasárnap esti különkiadásában 10-12 éves fiatalok vetélkednek egymással, ezen a napon ugyanis minden a gyerekekről szól.

Gyermeknap alkalmából vasárnap este három kis honfoglaló érkezik a csatatérre a népszerű online területhódító kvízjáték televíziós változatában. A rendhagyó adás 18.35-től lesz látható a Duna Televízió műsorán.

A hadseregek a különkiadásban is vezetőikre várnak. Az egyik kis hadvezér, Bognár Ágnes, aki a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. osztályos tanulója, kedvenc tantárgya a matematika és a rajz. A narancssárga öves dzsúdós naponta játszik a Honfoglalóval, stratégiája pedig a kiszemelt vár folyamatos támadása.

Fotó: MTVA

Fotó: MTVA

„A barátaimmal és a családommal is szeretek Honfoglalózni. Számomra fontos, hogy hasonló erősségűek legyenek az ellenfelek. Naponta három junior játékkal készültem a megmérettetésre” – mondta Bognár Ágnes.

Csoboth Márton a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium Kincskereső Tagiskolájának 5. osztályos tanulója is a Honfoglaló kis hadvezérei közé tartozik, aki legszívesebben dobolással és tájfutással tölti szabadidejét. Márton rendszeresen Honfoglalózik a telefonján, stratégiája a folyamatos támadás.

„A játék legizgalmasabb eleme a területfoglalási stratégia és a kvíz komplikált menete. Azon leszek, hogy a jövőben még többet Honfoglalózhassak a családommal” – árulta el Csoboth Márton.

A harmadik hadvezér Hegyi Bende, aki Érden lakik és a sóskúti Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola 5. osztályos tanulója. Bende szabadidejében futballozik és foglalkoztatja az űrhajózás gondolata is. A Honfoglalóval két éve játszik, stratégiája a várvédés, visszafogott támadással.

„A tévében is nézem a Honfoglalót, a játék menetét és a kvízt is nagyon izgalmasnak tartom” – mesélte el Hegyi Bende.

A kis hadvezérek vágya természetesen az, hogy kipróbálhassák a felnőttek játékát, és most itt a lehetőség. A cél ezúttal is Magyarország meghódítása lesz.

„A nézők igazán különleges adásra számíthatnak vasárnap este, amelynek ötlete már az induláskor megfogalmazódott bennünk. Nagyon vártuk ezt a napot és három igazán nagy tudású, bátor stratégiával rendelkező, fantasztikus fiatalt ismerhetünk meg a játékban. Érdemes lesz velünk tartani a Honfoglaló gyereknapi különkiadásában és bízom benne, hogy a jövőben is találkozhatunk ifjú honfoglalókkal” – árulta el Szente Vajk, a Honfoglaló műsorvezetője.

Honfoglaló – gyermeknap estéjén 18.35-től a Dunán. Most gyerekjáték a győzelem.