Na, de mi történt eddig a Csak színház és más semmiben?

 

A színpad, a színház, a színházi élet mindig varázslat. A kulisszák mögé viszont keveseknek adatik meg a bepillantás. A Csak színház és más semmi immáron a harmadik évadban avatja be a nézőket Alinda, Barnabás, Dénes, Petra és a többiek életébe.

Eddig főként filmek vagy éppen színházi előadások készültek a színfalak mögötti világról. Arrról az életről, ami a színészek, a rendezők és jó néhány színházi szakember számára a mindennapokat jelenti. Örömet, játékot, bosszúságot, harcokat, szereptanulást, próbákat és végül a függöny előtti meghajlást.

A televíziós sorozatok műfajában a Csak színház és más semmi című filmfolyam vállalkozott arra, hogy a nézők számára is bebocsáttatást enged a kulisszák mögé, ráadásul úgy, hogy közben a színészek olykor meglehetősen viharos magánéletébe is bepillantást nyerhetünk.  A főszereplő dívát alakító Schell Judit azt nyilatkozta a széria indulásakor, hogy nem is annyira színházi, mint inkább emberi történetről van szó,  szerethető figurákkal. Nincsenek benne szakmai szlengek, épp ezért a néző nincs kizárva semmiből, otthonosan mozoghat a számára kissé ismeretlen világban – mondta.

Schell Judit a Csak színház és más semmi című televíziós sorozatban. Fotó: MTI/Kallos Bea

Schell Judit a Csak színház és más semmi című televíziós sorozatban. Fotó: MTI/Kallos Bea

A közmédia 2016-ban indult sorozatának története az első évadban egy színházi bemutatót ölelt át az olvasópróbától a premierig. Míg a próbafolyamat tart a színpadon szereplő színészek valós szerelmi kalandokba keverednek. Báthory Alinda (Schell Judit) például úgy próbálja visszaszerezni férjét, a színházi rendezőt, Fazakas Barnabást (Csányi Sándor), hogy jelentkezik annak darabjába.
A sorozatot főként a budapesti Thália Színházban forgatták, főbb helyszínei is autentikusan a színházi léthez kapcsolódnak: a színpadon, az öltözőkben, a minden színházban központi szerepet játszó büfében, a kelléktárban, az irodákban és néhány külső helyszínen zajlanak az események.

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

A második évad bonyodalmai

A sorozat első évadának sikere után nem kellett túl sokat várni a folytatásra, egy évvel rá, azaz 2017-ben már a második szezon indult útjára.

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

A kiindulópont szerint,  Alinda és Barnabás már rendbe hozta a házasságát és éppen a gyermekvállaláson gondolkoznak. Dénes (Szervét Tibor) az igazgató és a dramaturg, Petra (Szávai Viktória) viszont szétköltöznek. Dénes éppen Kittyvel (Pálos Hanna) lakik, Petra viszont netes társkereső oldalakon igyekszik új párt találni. Mindeközben a színház komoly anyagi gondokkal küzd, ezért mindennél fontosabb, hogy az új bemutató sikeres legyen. Ennek érdekében egy tehetséges fiatal rendezőt (Klem Viktor) szerződtetnek, aki ragaszkodik hozzá, hogy saját kiszemeltje (Mikecz Estilla) legyen a főszereplő. A színházban újra kitör a háború, és felbukkan egy gazdag befektető is, ami komoly bonyodalmakhoz vezet.

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

Csak Színház és más semmi 2. évad első rész

Az új évadban olyan színészekkel bővült a csapat, mint például Tenki Réka és Klem Viktor.

Tenki Réka  Edit divattervező szerepében tűnik fel, aki saját reklámozásában kicsit talán erősebb is, mint a divattervezésben. Minden partin ott van, mindig tudja, hogyan helyezkedjen, és gond nélkül tervezteti meg a jelmezeket az asszisztenseivel, amiért utána learatja a babérokat.

 

Klem Viktor a 28 éves Mátét alakítja majd, aki rendezőként dolgozik. A kritikusok imádják, rengeteg díjat kapott már formabontó előadásaiért. Nőcsábász, de valójában fél a saját érzéseitől és nem mer elköteleződni.

A második évad tavaly március végén ért véget, a történet azonban hamarosan folytatódik a Duna Tv-én!