Kisfilmpremier az M2-n

 

Számos ismétlés mellett mutatja be az M2 Tóth Barnabás Van egy határ című legújabb alkotását – közölte az NMHH a Híradó.hu-val. A kisfilm a második világháború után játszódik valahol Közép-Európában, apa és fia menekülését meséli el a vasfüggönyön át. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült filmek között ismétlik a számos fesztiváldíjat bezsebelő LOVE-ot, de több animációs, ismeretterjesztő, dokumentum- és tévéfilm is műsorra kerül a következő két hétben a közmédia csatornáin.

A film cselekménye szerint egy apa és kisfia menekülnek az erdőben, a vasfüggönyön át, Nyugatra. A határ túloldalán áll az ideiglenes amerikai katonai bázis, ahol eligazítás és egy új élet reménye vár rájuk. A filmet január 21-én, vasárnap 23.40-től láthatják a közmédia kettes csatornáján.

De további alkotások közül is választhatnak a nézők, hiszen több, a NMHH Média Mecanetúra által finanszírozott alkotás kerül levetítésre a közmédia csatornáin. Így a Néma harang (rendező: Erhardt Ágoston), az ismeretterjesztő sorozat felbecsülhetetlen kulturális értéket hordozó, romos állapotban is gyönyörű erdélyi templomokat mutat be. Látható lesz újra a Boxi (rendező: Klingl Béla), az Örvényben (rendező: Siflis Zoltán), a Hát (m)ilyenek az állatok… (rendező: Javorniczky Nóra).

Természet csodái a kínálatban

Újra megnézhetik a nézők a Magyarország első világháborúja című alkotást – 1. rész (r.: Ordódy György), Herman Ottó halálának 100 éves évfordulójára készült Herman Ottó 100 – MME 40 (r.: Molnár Attila Dávid) című alkotást, valamint a LOVE – Szerelem (r.: Bucsi Réka) című animációs rövidfilmet, akárcsak a Székely Kálváriát (r.: Lukács Csaba).

Az MTVA műsorra tűzte a Pillangót (r.: Vitézy László), Móricz Zsigmond szerelemi történetének filmváltozatát Cserhalmi György, Koncz Gábor, Csányi Sándor, Adorjáni Bálint és Bánovits Vivianne főszereplésével. Az Egy szabad ember a félelem világában című alkotás mindkét része is levetítésre kerül (r.: Szilágyi Andor), valamint A kőbaltás ember – Érdi medvevadászok (r.: Gauder Áron) című tudományos ismeretterjesztő film is, akárcsak a Szárnyakat a magasba! (r.: Tóth Zsolt Marcell) című alkotás.

Január utolsó vasárnapján pedig a Kortárs gyerekversek és dalok (r.: Bognár Éva Katinka) című, Lackfi János, Varró Dániel és Tóth Krisztina munkáit feldolgozó animációs alkotás kerül levetítésre.