Nagy értékű felajánlás a Jónak lenni jó! kampányhoz

 

Újabb nagy értékű felajánlás érkezett a közmédia Jónak lenni jó! kampányához. Egy budapesti cég egy 40 millió forint értékű könnyűszerkezetes, kulcsrakész ház megtervezését és felépítését vállalta. Ez eddig a legnagyobb értékű felajánlás idén. December 17-én lesz az egész napos adás, de a 1350-es adományvonalat már most is lehet hívni – hangzott el az M1 esti híradójában.

40 millió forint értékben hamarosan egy kulcsrakész otthont kap majd egy rászoruló nagycsalád. A cég alapítója és csapata ugyanis ezzel a felajánlással csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó akciójához.

Évről-évre népszerűbb a kampány

A Jónak lenni jó jótékonysági kezdeményezést először 2012-ben szervezte meg a közmédia, azóta évről-évre népszerűbb.

261 millió forinttal zárjuk ezt a mai napot, ennyi jött össze a licitekből, a felajánlásokból, a telefonhívásokból, mindenkinek a jóságából – mondta Novodomszky Éva.

Több világsztár is csatlakozott a kezdeményezéshez

Az anyagiak mellett több tonnányi tárgyi felajánlást és élelmiszert is gyűjtött a műsor, az indulása óta pedig hazai művészek és több világsztár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Idén többek között a Hegyidoktort alakító művész ajánlotta fel orvosi köpenyét, de a tárgyak között megtalálható lesz a brazil labdarúgó, Ronaldinho dedikált labdája és Rafael Nadal, világelső teniszező ütője is. A Thai Box Akadémia pedig Artur Kisenkó dedikált kesztyűjével csatlakozott az akcióhoz.

A kampány célja, hogy segítsenek a rászorulókon

A Jónak lenni Jó projektvezetője azt mondja: a kezdeményezés célja az, hogy segítsenek a rászorulókon, ezért minden felajánlásnak örülnek.

Legalább annyira értékeljük a 250 forintos hívásokat, mint a nagyobb felajánlásokat, hiszen ennek az akciónak az a célja, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten segítsen azoknak, akik rászorulnak – mondta Siklósi Beatrix, a kampány projektvezetője.

A Jónak lenni jó idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak gyűjt. Az egész napos műsorfolyam december 17-én lesz. A felajánlásokat addig is a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre lehet elküldeni, aki pedig tárcsázza a 1350-es számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a kezdeményezést.