Négy bemutató lesz az új évadban a Centrál Színházban

 

Az egész éven átívelő, rendhagyó felolvasóest-sorozat különlegessége, hogy minden előadást más páros ad elő. A színmű egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül – áll a színház közleményében.

Mint írják, Magyarországon először a Centrál Színházban szólal meg a mű a szerző, A. R. Gurney eredeti szándékai szerint. A leveleket más-más színészpáros olvassa fel minden alkalommal, így mindegyik előadás egyszeri és megismételhetetlen lesz. Október 3-án Básti Juli és Stohl András nyitja a 14 részes sorozatot.

Mint írják, novemberben Ujj Mészáros Károly a Mi történt Vegasban című darabot állítja színpadra Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint szereplésével.

A mű története szerint a pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze egy világklasszis író dokumentarista esszéjében lévő adatokat. A magazin főszerkesztőnője végül nehéz döntés előtt áll, választania kell, hogy a művészetet vagy a szigorú tényeket helyezze előtérbe, mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. A darabban a három szereplő gondolatébresztő és humoros összecsapását követheti nyomon a néző – áll az ismertetőben.

Decemberben Neil Simon átiratában és Burt Bacharach zenéjével a Legénylakás című vígjátékot tűzi műsorra a színház Puskás Tamás rendezésében, Tompos Kátya, Stohl András és Papp János főszereplésével. Az előadásban a társulat új tagja, Fehér Tibor is színpadra lép.

Márciusban Básti Julit és Borbély Alexandrát láthatja a közönség Tracy Letts amerikai író Mary Page Marlowe/Egy élet című darabjában, Puskás Tamás rendezésében. Az Augusztus Oklahomában szerzőjének legújabb darabja egy asszony életét villantja fel tizenegy képben.

A Centrál Színház a 2018/2019-es évadban összesen 495 előadást tartott, amelyek látogatottsága 100,63 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 162 ezret – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.