Kiosztották az Emmy-díjakat, a Trónok harca lett a legjobb drámasorozat

 

A hét végén Los Angelesben rendezték meg az Emmy-díjak szeptember 22-i átadását megelőzően a kreatív, technikai Emmy-díj-átadót.

Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo – Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták.

Kreatív Emmy-díjat vehettek át Cherry Jones és Bradley Whitford színészek A szolgálólány meséje című drámasorozatban való vendégszereplésükért, valamint Jane Lynchet és Luke Kirbyt a The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéksorozatban nyújtott vendégszereplésükért. Utóbbi sorozat a vígjáték kategóriában hat díjat kapott.

A legjobb dokumentumfilmnek járó kreatív Emmy-díjat kapta továbbá a Michael Jackson állítólagos szexuális molesztálásait feldolgozó Neverland elhagyása című film.

Animációs kategóriában a Simpson család legújabb sorozata, a The Simpsons: Mad About the Toy nyert. Két díjat nyert el a Netflix gyártásában készült új David Attenborough-minisorozat, az Our Planet.

Az Emmy-díjakat szeptember 22-én adják át Los Angelesben.