Vígan a Váci Világi Vigalomban

 

Három napig tartanak a vigasságok Vácott: színházi előadások, kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, gyerekprogramok várják a látogatókat.

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Váci Világi Vigalom rendezvényt, amely évről-évre több mint tízezer látogatót vonz Magyarországon kívül a Kárpát-medencéből és külföldről  – mondta Retzler Péter, az esemény főszervezője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A város templomaiban komolyzenei együttesek adnak szakrális koncerteket, a Duna-parti nagyszínpadon pedig szombaton lép fel a rendezvény kiemelt vendégeként Ken Hensley a Cry Free kíséretében, akiket a P. Mobil egykori tagjaiból alakult Mobilmánia követ Vikidál Gyulával, a főtéren pedig Varga Miklós és a Band lép színpadra.

Bari Janó váci roma festőművész leendő kiállításának helyszínén, a Váci Művelődési Központban figyeli a kiállítás rendezőinek munkáját. A művész a július 24-én kezdődő Váci Világi Vigalom kulturális rendezvényen mutatja be szürrealista stílusban készült képeit. Az elismert művész képei Görögországtól Amerikáig több gyűjteményben is megtalálhatók. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Archiv felvételünkön Bari Janó váci roma festőművész leendő kiállításának helyszínén, a Váci Művelődési Központban  (MTI Fotó: Honéczy Barnabás)

A három nap programkínálatában szerepel még többek között az Amigod, a Wellhello, a Kaláka, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Stardust, valamint az Irigy Hónaljmirigy is.

Vasárnap a Pannónia Házként ismert múzeum udvarán a Rák Béla Combo lép fel, amelyet a DAS Trió és a Trió Áfium követ.
A gyerek vendégeket kézműves foglalkozással várják, különböző mesterségek képviselőivel is megismerkedhetnek, de a Pannónia Ház udvarán régi játékokat mutatnak be,  szombaton pedig a víziparkban az egész család jól érezheti magát – mondta Borossa Zsóka szervező.

A Váci Világi Vigalom műsorkínálatát számos kísérőprogram is színesíti. A háromnapos rendezvénysorozatot vasárnap este tűzijáték zárja.