Máris érezteti a hatását a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm

 

Érezhető változások és tényszerű óvatosság jellemzi a bemutató utáni napokat.

A Leaving Neverland (magyarul nagyjából Elhagyva Sohaországot) címmel az HBO-n bemutatott kétrészes Michael Jackson dokumentumfilm óriási port kavart szerte a nagyvilágban. A Sundance fesztiválon már január 25-én, az Egyesült Államokban március 3-án, Angliában pedig 6-án bemutatott alkotás az énekes szexuális molesztálási ügyeiről értekezik, ráadásul az érintettekkel.

Michael Jackson (Fotó: MTI/EPA/Hector Mata)

Michael Jackson (Fotó: MTI/EPA/Hector Mata)

Mindenféle ítélkezés nélkül a Variety összeszedte a két bemutató utáni néhány napos időszak kézzel fogható kereskedelmi és társadalmi következményeit, amik leginkább negatív hatást gyakoroltak a Jacko-életműre.

- A mind a mai napig mérhető Jackson-lemezek eladása drasztikus mértékben visszaesett, méghozzá 39 %-kal.
- A Simpson család egy 1991-es epizódjában szerepel az énekes hangja, ezért azt a részt a producerek egyszerűen kivetették a kábeltévék katalógusából.

- Corey Feldman, Michael gyerekkori barátja miután megnézte a filmet, közölte, hogy nincs miért védenie tovább Michaelt
- Kanadai és új-zélandi rádióállomások, valamint dj-k kidobták rotációjukból/szettlistájukból a Jacko-dalokat.

A hű rajongók azonban kitartóak, például londoni buszokon hirdetéseket helyeztek el: „A tények nem hazudnak, az emberek igen”, valamint „MJ ártatlan” feliratokkal, továbbá kárenyhítésként hirtelen megjelent a YouTube-on a Dangerous turné bukaresti állomásáról szóló koncertfelvétel is.