Miley Cyrus és Gerard Butler háza is leégett a kaliforniai erdőtűzben

 

A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

Kaliforniában 150 ezer embert kellett evakuálni a gyorsan terjedő erdőtüzek miatt, mely ezúttal olyan területeken is pusztít, ahol a hírességek több milliós ingatlankomplexumai állnak. Több esetben azonban már csak múlt időben beszélhetünk ezekről a kacsalábon forgó palotákról.

Miley Cyrus 2,5 millió dolláros malibui háza, melyet vőlegényével, Liam Hemsworth-szel osztott meg, leégett vasárnapra, egyedül a szivárvány színeiben pompázó hangstúdióját kerülték el a lángok.

“A szerencsések közé tartozom, mert az állataim és a szerelmem épségben kijutott, és ez az, ami számít. Bár a házam leéget, de az emlékek, amiken a családommal és a barátaimmal osztozom, nagyon is élénken élnek. Hálás vagyok azért, amim maradt.” – írta közösségi oldalán, majd megköszönte a fáradhatatlan tűzoltók munkáját Instagram sztorijában az énekesnő.

Gerard Butler is megrendítő képeket osztott meg vasárnap követőivel, az ő malibui háza is nagy részben porrá lett, azt egyelőre nem tudni, melyik része maradt épen. Az a képekből látszik, hogy az autós bejárónál álló gépjármű teljesen kiégett, ahogyan az első épületnek is csak a váza maradt meg.

“Visszatértünk az evakuálás után, szívszorító idők járnak Kaliforniában. A tűzoltók bátorsága, lelki ereje és bátorsága igazán inspiráló. Köszönöm a Los Angeles-i tűzoltóság munkáját” – írta posztjában a színész.

Szintén elvesztette otthonát Robin Thicke énekes, aki modell kedvesével, April Love Gearyvel és 8 hónapos kislányával élt a 2,4 millió dolláros ingatlanban.

April Love Geary és Robin Thicke. (Fotó: Rex Features)

April Love Geary és Robin Thicke. (Fotó: Rex Features)

A Kalifornia északi és déli részén pusztító három nagyobb tűzvész oltásában nyolcezernél több tűzoltó vesz részt, és érkezik még erősítés más szövetségi tagállamokból. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és csak a terület negyedén sikerült egyelőre megfékezni a lángok terjedését. Harmincegyre emelkedett a halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a kétszázat.