Selma Blair bejelentette, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved

 

Számos híresség állt a szklerózis multiplexben szenvedő színésznő mellé.

Számos híresség, köztük Neil Partrick Harris is bátorító üzenetet küldött Selma Blair amerikai színésznőnek, aki a hétvégén jelentette be, hogy szklerózis multiplexben szenved.

A 46 éves filmcsillag (Kegyetlen játékok, Pokolfajzat) szombaton egy Instagram-üzenetben számolt be gyógyíthatatlan betegségéről, amelyet a közelmúltban diagnosztizáltak. Néha elesik, elejt dolgokat, romlik a memóriája és az összerendezett mozgással is nehézségei vannak – írta őszintén. Ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon hálás, hogy van munkája, a Netflix Another Life című sci-fi-sorozatát forgatja.

Sarah Michelle Gellar és Selma Blair az 1999-es Kegyetlen játékokban. (Fotó: AFP)

Sarah Michelle Gellar és Selma Blair az 1999-es Kegyetlen játékokban. (Fotó: AFP)

“Szeretlek, büszke vagyok rád és bármit megtennék érted” – írta Sarah Michelle Gellar (Kegyetlen játékok, Scooby Doo) a színésznő üzenetére válaszolva.

Neil Partrick Harris, az Így jártam anyátokkal – tévésorozat sztárja pedig bátorságáért és becsületességéért dicsérte az állapotát nyíltan felvállaló Blairt.

“Mikor megosztod a lelki erődet, nemcsak másokat ajándékozol meg, hanem magadat is” – üzente kolléganője, Shannon Doherty.

Blair a posztjában felidézte, hogy régóta voltak bizonyos tünetei, de nem vette azokat komolyan. Orvosai augusztusban állapították meg a betegségét. A szklerózis multiplex a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely jellemzően 20 és 40 éves kor között jelentkezik.