Órákkal Kate Spade temetése előtt hunyt el a divattervező édesapja

 

A június 5-én öngyilkosságot elkövető híres divattervező 89 éves édesapjának a család szerint megszakadt a szíve.

Két héttel azután, hogy lakásában holtan találták Kate Spade divattervezőt, édesapja, Earl F. Brosnahan Jr. is elhunyt.

 

„Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Katy apukája, Frank 89 évesen elhunyt. Egy ideje már betegeskedett, szeretett lánya halála miatt pedig megszakadt a szíve. Otthonában, szerettei körében hunyt el” – olvasható a család közleményében, amelyet pár órával az 55 évesen öngyilkosságot elkövető Kate Spade temetése előtt tettek közzé.

Csütörtökön az apa váratlan halála ellenére megtartották a divattervező temetését Kansas Cityben, melyen a férj, Andy Spade, akitől a tervező hónapok óta külön élt, és Kate sógora, a színész David Spade is részt vett. Kate 1962-ben szenteste született, második névként ezért a Noel nevet kapna, így a temetésen a Karácsonyi ének The First Noel című dala csendült fel.

Kate és férje, Andy. Fotó: Getty Images

Kate és férje, Andy (Fotó: Getty Images)

A Kate Spade New York divatház a temetés előtti napon bejelentette, hogy egymillió dollárral támogat mentális betegségek gyógyításával foglalkozó és öngyilkosság-megelőző csoportokat.

Kate Kansasben született, nevét pedig hamar megismerte a világ, köszönhetően 1993-ban alapított márkájának, a Kate Spade New Yorknak. Kate a Mademoiselle magazin kiegészítők specialistája volt, mellette pedig eltökélte, hogy megalkotja a tökéletes női kézitáskát. A cég később ruházati termékekkel, lakáskiegészítőkkel és cipőkkel is bővítette kínálatát. A milliárdokat érő brandet Kate 2006-ban teljes egészében eladta a Neiman Marcusnak.

A tervező 1994-ben ment feleségül Andy Spade-hez, aki a híres amerikai színész, David Spade bátyja. A párnak egy lánya született, Frances Beatrix Spade, ő most 13 éves. Kate és férje új céget alapítottak Frances Valentine néven, mely után a tervezőnő hivatalosan is Kate Valentine-ra változtatta a nevét.