Katalin hercegné kivirulva várja harmadik csemetéjének érkezését

 

Férje, Vilmos herceg szerint bármelyik pillanatban megérkezhet az újabb trónörökös.

Vilmos herceg nemrégiben ismerte el a sajtónak, hogy felesége, Katalin most már bármikor életet adhat harmadik gyermeküknek. A várandós hercegné az utóbbi időben nem sokat tudott pihenni, a hivatalos rendezvények egymást követték.

Katalin hamarosan szülési szabadságra megy. Fotó: Getty Images

Katalin hamarosan szülési szabadságra megy. Fotó: Getty Images

Katalin a héten részt vett a Királyi Orvostudományi Egyesület konferenciáján, ahol vezető tudósok és jótékonysági szervezetekkel együtt tudott tanácskozni a gyermekek mentális egészségéről, mely látogatás egyike az utolsó nyilvános megjelenéseinek, hamarosan ugyanis szülési szabadságra megy. A kétgyermekes anyuka egy almazöld Jenny Packham kismamaruhában és hozzá illő kabátban, arcán fülig érő mosollyal jelent meg az eseményen.

Októberben jelentette be a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája a hírt, miszerint Katalin áprilisra várja gyermekét. A jövőbeni brit uralkodónak és hitvesének első gyermeke, György herceg – aki édesapja után majdan maga is az Egyesült Királyság uralkodója lesz – 2013 júliusában, húga, Sarolta hercegnő 2015 májusában született.

Vilmos herceg és Katalin hercegné két gyermekével, Györggyel és Saroltával. Fotó: Getty Images

Vilmos herceg és Katalin hercegné két gyermekével, Györggyel és Saroltával. Fotó: Getty Images

A születendő baba neméről eddig nem nyilatkozott a hercegi pár, de a bukmékerek meg vannak róla győződve, hogy ismét kislányuk lesz, és a név tekintetében is egészen biztosak, szerintük a Mary, azaz Mária nevet kapja majd.

Már a kis Sarolta születésénél az volt Katalin hercegné terve, hogy sandringhami otthonában szüli meg kislányát, azonban orvosai tanácsára végül a londoni St. Mary’s Kórház Lido szárnyában hozta világra, csak úgy, mint Györgyöt. Ezúttal azonban az a hír járja, hogy a hercegné a Kensington-palotában ad életet harmadik gyermekének, s ebben férje teljes mértékig támogatja.