Emma Watson nem aprózta el - 350 milliót adományozott vagyonából

 

A női egyenjogúság élharcosaként úgy érezte, hogy példát kell mutatnia.

Emma Watson brit színésznő egymillió fontot (352 millió forintot) adományozott arra a kampányra, amely a szexuális zaklatás áldozatainak akar segíteni – írta a BBC hírportálja.

A Harry Potter-sorozat sztárja az elsők között támogatta a brit Justice and Equality Fundot (igazság és egyenlőség alap), amely vasárnap közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy új tanácsadói hálózatot hozzon létre az áldozatoknak.

Emma Watson. Fotó: Getty Images

Emma Watson. Fotó: Getty Images

Az alapot az a majdnem 200 brit és ír színésznő létesítette, akik aláírták az Observer aktuális számában megjelent nyílt levelet, mely a munkahelyi szexuális zaklatások ellen emelt szót. A levelet Watson mellett Keira Knightley, Gemma Arterton és Emma Thompson is aláírta.

Keira Knightley és Tom Hiddleston brit színészek 10-10 ezer fonttal támogatták a kezdeményezést, a BBC Ki vagy, Doki? című sorozatának négy szereplője ezer-ezer fontot adományozott. A nyílt levél és a kampány a hollywoodi központú Time’s Up (lejárt az idő) mozgalommal vállal szolidaritást, mely az októberben kirobbant, az amerikai filmvilágot megrázó szexuális zaklatási botrány után indult.

A brit filmdíjak (BAFTA) vasárnapi esti átadóján a sztárok az amerikai Golden Globe-gála résztvevőihez hasonlóan feketébe öltöznek a szexuális zaklatások áldozataival vállalt szolidaritás jegyében.