Katalin hercegné nem viselte a jegygyűrűjét, ami kisebb hisztériát okozott

 

Mint kiderült, nyomós oka volt rá.

Katalin hercegné harmadik gyermekével várandós, mióta pedig súlyos reggeli rosszullétei kevésbé kínozzák, elég sűrűn jelenik meg a nyilvánosság előtt. A minap például a Great Ormond Street Kórház gyerekosztályán tett látogatás férjével, Vilmos herceggel.

Katalin hercegné zafír jegygyűrűje nélkül. Fotó: MTI/EPA

Katalin hercegné zafír jegygyűrűje nélkül. Fotó: MTI/EPA

A legtöbbeket a jó ügy mellett persze a stílusos kismama ruhadarabjai villanyozzák fel, tegnap azonban egy kiegészítő, egészen pontosan annak hiánya keltette fel a figyelmet. A hercegné, aki eddig mindig viselte férjétől kapott jegygyűrűjét, mely egykor Dianáé volt, ezúttal nem volt rajta.

Hamar meg is indultak a találgatások, míg a People magazin meg nem találta a kórház szabályzatában, hogy minimális ékszerviselést javasolnak a látogatóknak, hiszen a fokozott elővigyázatosság miatt kötelező a kézfertőtlenítők használata. Logikus lépés volt tehát a gyémántokkal és zafírral díszített méretes gyűrűt otthon hagyni.

Vilmos herceg és Katalin hercegné az egyetemi látogatáson a hét elején. Fotó: Getty Images

Vilmos herceg és Katalin hercegné az egyetemi látogatáson a hét elején. Fotó: Getty Images

Katalin a héten nem csak gyűrűje miatt került a címlapokra, hanem anyai ösztönei miatt is. A hercegné a hét elején a Coventry Egyetem látogatásakor keltette fel a figyelmet, amikor egy 10 éves sápadt kisfiúnak adott kézitáskájából egy zacskót, látva, hogy a három órán át a hidegben rá várakozó gyerek mennyire sápadt, és szemmel láthatóan rosszul van. Katalin addig nem is tágított mellőle, míg meg nem bizonyosodott róla, hogy rendben lesz.