Bármelyik percben bejelenthetik Harry herceg és párja eljegyzését

 

Ismét fülest kaptak a fogadóirodák, ahogy a két legismertebb brit bulvárlap is.

Harry herceg és barátnője, Meghan Markle eljegyzésének “pillanatokon belüli” bejelentését jósolja a pénteki brit bulvársajtó. A fogadóirodák is megneszelhettek valamit, mivel hirtelen beszüntették a tétek felvételét arra, hogy bejelentik-e Harry és barátnője eljegyzését, és ha igen, mikor.

Meghan Markle és Harry herceg. Fotó: AFP

Meghan Markle és Harry herceg. Fotó: AFP

A két legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun és a Daily Mail egybehangzó pénteki beszámolói szerint a BBC brit közszolgálati médiatársaság az udvar kérésére “készenlétbe helyezte magát” a bejelentés fogadására és közzétételére.

A lapértesülések szerint a 36 éves amerikai színésznő már áttelepítette Londonba személyes ingóságait, sőt két kutyáját is az Egyesült Államokból, és autót is vásárolt. A sajtó tényként kezeli azt a hivatalosan meg nem erősített értesülést is, hogy II. Erzsébet királynő nemrégiben teán fogadta Harryt és Meghan Markle-t a Buckingham-palotában. Egy ilyen látogatás korántsem puszta formalitás: a királyi házasságokat szabályozó brit törvény ugyanis kimondja, hogy a trónutódlási sor első hat helyén álló hozzátartozók házasságát az uralkodónak előzetesen jóvá kell hagynia.

A pár egyik első közös fotóján. Fotó: Rex Features

A pár egyik első közös fotóján. Fotó: Rex Features

A brit és a világsajtó tavaly ősszel kezdte gyanítani Harry és a Los Angeles-i születésű Meghan Markle kapcsolatát. A herceg és a színésznő állítólag Kanadában ismerkedett meg, ahol Harry a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére általa kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportviadal, az Invictus Games promóciós rendezvényein vett részt.

A londoni fogadóirodák péntekre beszüntették a tétek elfogadását arra, hogy Harry eljegyzi-e barátnőjét, és ha igen, azt mikor jelentik be. A legnagyobb hálózat, a William Hill szóvivője közleményben tudtatta: a cég meggyőződése szerint az eljegyzés már meg is történt, mégpedig “valószínűleg jó ideje”, és csak a hivatalos bejelentés van hátra.

Meghan Markle, aki sokak szerint Katalin legjobb barátnője lesz. Fotó: Getty Images/ AFP

Meghan Markle, aki sokak szerint Katalin legjobb barátnője lesz. Fotó: Getty Images/ AFP

A William Hill már az esküvő helyszínére kínál fogadási lehetőséget. A hálózat a legvalószínűbbnek a londoni Szent Pál székesegyházat tartja; erre mindössze 1/1-es nyereményesélyt írt ki, vagyis aki erre fogad, gyakorlatilag csak a pénzét kapja vissza.

Az ősi londoni koronázótemplom, a Westminster apátság 2/1-es, a London nyugati határában fekvő windsori kastély, a királyi család legnagyobb angliai rezidenciája 6/1-es kiírással szerepel a William Hill fogadási lehetőségei között. A fogadóhálózat a legvalószínűtlenebb – így a legnagyobb nyereményesélyt kínáló – lehetőségek között kínálja játékra azt, hogy az esküvő Amerikában lesz: erre pénteken 33/1-es esélykiírás volt érvényben.