Farage szerint hatalmi játszma folyik az EU-ban

 

Az egész ötlet, hogy Magyarországon nincs demokrácia, és egy szélsőséges, autokrata, önkényuralmi rendszer kiépítése felé halad az ország, mert ez a kiindulópontja a jelentésben szereplő állításoknak, teljességgel hamis – mondta Nigel Farage brit politikus.

Az Európai Parlament Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája képviselőcsoport frakcióelnöke az M1-nek adott interjúban arról beszélt, nagy tisztelője Orbán Viktor miniszterelnöknek, Magyarországnak helye van Európában. Ez nem ugyanaz, mint az Európai Unió (EU). Ez az EU azt tartja magáról, hogy Európát képviseli, miközben ez nem igaz. Ma is hallhatunk Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság alelnökének évértékelő beszédében olyan kijelentéseket, hogy az olyan országok, mint Magyarország egyre kevésbé hallathatnák hangjukat a világ dolgairól.

Farage számára sem azt jelenti a Brexit, hogy hátat fordítanának Európának, csupán annak a politikai projektnek, ami már túlnőtte magát és nem is működik. Nem hiszi, hogy egy olyan ember, mint Orbán Viktor be tud ülni az ülésterembe és hagyja, hogy egy modern kori kommunista koncepciós pert játsszanak el vele.

Mélységesen megalázó volt nemcsak Magyarország, de a miniszterelnök számára is az, hogy ujjal mutogattak rá, kiabáltak vele a vita során – mondta Farage.

Az egész felvetés, hogy Magyarország már nem demokrácia és egy szélsőséges autokrata önkényuralmi rendszer kiépítése felé halad, teljesen hamis. Mindannyian rendbe akarjuk tenni az igazságügyi rendszereinket vagy más intézményeinket a magunk módján. Farage semmi olyat nem tapasztalt Magyarországgal kapcsolatban, ami aggodalomra adhatna okot.

Semmi más, mint masszív hatalmi játszma zajlik az Európai Unióban. A magyar értékeket és a magyar emberek akaratát az Európai Unió nem tartja tiszteletben. Ez az EU Soros György és a hozzá hasonlók támogatásával le akarja rombolni a nemzetállamokat és meg akarja változtatni az egész kontinens etnikai identitását, aki pedig ennek ellenáll, arról minden rosszat elmondanak – fogalmazott a politikus.