Újranyílik a tallinni magyar nagykövetség

 

Újranyílik Észtország fővárosában, Tallinnban a magyar nagykövetség a kormánynak a Magyar Közlöny szerdai számában közzétett határozata szerint. A kormány arról is döntött, hogy Manchesterben és Innsbruckban főkonzulátus nyílik.

Tallinnban a nagykövetség szeptember 23-án nyílik meg újra.

A magyar kormány 2014 júliusában jelentette be a tallinni magyar nagykövetség bezárását. Akkor hangsúlyozták, hogy a tallinni magyar kulturális intézet a nagykövetség bezárásától függetlenül folytatja munkáját.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében az Egyesült Királyságban Manchester székhellyel még az idén főkonzulátus nyílik, amelynek illetékességi kerülete Cheshire, Cumbria, Durham, East Riding of Yorkshire, Greater Manchester, Lancashire, Merseyside, North East Lincolnshire, North Lincolnshire, Northumberland, North Yorkshire, South Yorkshire, Tyne and Wear és West Yorkshire megyékre terjed ki.

Szintén idén Ausztriában Innsbruck székhellyel nyílik főkonzulátus, amelynek illetékességi kerülete Salzburg, Tirol és Vorarlberg tartományokra terjed ki.