A V4-ek és Nagy-Britannia egyetért a Nyugat-Balkán integrációjának fontosságában

 

A visegrádi országok és Nagy-Britannia egyetértenek a nyugat-balkáni térség integrációjának fontosságában, valamint abban, hogy ezt a folyamatot fel kell gyorsítani - írta közleményében Szijjártó Péter, miután a V4-ek külügyminiszterei brit kollégájukkal egyeztettek a NATO pénteki külügyminiszteri találkozójának margóján.

A külgazdasági és külügyminiszter délelőtti brüsszeli tájékoztatása szerint a felek abban is egyetértettek, hogy a NATO-val együttműködő partnerállamok számára biztosítani kell a szorosabb együttműködés lehetőségét, illetve fenn kell tartani a nyitott ajtók politikáját az észak-atlanti szövetségben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár találkozója Brüsszelben 2018. április 26-án. MTI Fotó: KKM

A tárcavezető hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség integrációja egész Európának gazdasági és biztonsági érdeke. Az ötoldalú találkozó házigazdája Szijjártó Péter volt.