Egyre több külföldön élő magyar vállalja a véleményét: Magyarországon biztonságban érzi magát

 

Több riportot is készített az M1 olyan külföldön – így Németországban, Svédországban – élő magyarokkal, akik a migrációs helyzet és az ahhoz köthető romló közbiztonság miatt a Magyarországra költözést fontolgatják. Egy német családapa is interjút adott nemrég a köztelevíziónak, aki családjával együtt hazánkban készül letelepedni, ugyanebből a megfontolásból. A témához kapcsolódó videóink közül már több is milliós nézőszámot vonzott: az egyiket a Facebook eltávolította közösségi oldalunkról.

A közelmúltban több riportot is készített az M1 olyan külföldön élő magyarokkal, illetve külföldiekkel, akik hazánkat biztonságos helynek látják azzal kontrasztban, ahol jelenleg élnek, és ahol az általános közbiztonságot – mint mondják – jelentősen lerontotta a migrációs helyzet.

Göteborg belvárosa is veszélyes

Az elmúlt hetekben a külföldi sajtó is gyakran foglalkozott a svédországi migrációs helyzettel. Az M1-nek nemrégiben több svédországi magyar is exkluzív interjút adott a témában. Szirányi László is, aki a 70-es években költözött Göteborgba. Véleménye szerint ma már mindenki tudja, hogy vannak olyan városrészek, amiket kerülni érdemes.

A magyar férfi a videóban – amelynek megtekintésszáma szerdán jóval meghaladta az egymilliót – úgy fogalmazott: Göteborgban vannak olyan területek, ahová már nem mer egyedül menni, ugyanakkor esténként már a belvárosban sem lehet nyugodtan sétálni, mert dílerek és randalírozók uralják. A göteborgi opera környékén rengeteg incidens és késelés történt az elmúlt időben. Szirányi László elmondása szerint: őt egy burkába öltözött nő lökte fel, aminek következtében eltört az orra.

Katolikus templom kereszt nélkül

Jordáky Béla a nyolcvanas években költözött a skandináv államba, azt mondta: volt olyan bevándorló, aki három lakást is kapott az országban csak azért, mert három felesége van. Az M1-nek adott interjúban elmondta, hogy szerinte sokan közülük egyáltalán nem akarnak beilleszkedni. Arról is beszélt, hogy Svédországban van olyan templom, amelyről levették a keresztet, hogy az ne zavarja a más vallásúakat.

Több migránsbűnözéssel kapcsolatos interjúnk nem tetszett a Facebooknak

Három videót is letiltott a Híradó.hu közösségi oldalán a Facebook a múlt hét elején: a svédországi rossz közbiztonság miatt hazaköltözött svéd–magyar nővel készült M1-es interjút, ennek egy svédországi fotókkal illusztrált változatát, illetve nem sokkal később egy harmadikat is, amely egy olyan német családról szól, amelyik Magyarországra költözne – ugyancsak a rossz közbiztonság miatt.

Az elsőként törölt – és reklamációink ellenére azóta sem visszaállított – videón Natalie Contessa nyilatkozik, aki csaknem negyven évig élt Svédországban, majd – a közbiztonság romlása miatt – Magyarországra költözött. Az M1-nek adott exkluzív interjú miatt többen megfenyegették. Facebook-oldalát feltörték, és lejárató cikkek jelentek meg róla, sőt, az egyik internetes portál a lakcímét is közzétette.

A harmadikként eltávolított videón egy német család nyilatkozott az M1-nek. Azt mondták, hogy a bevándorlók miatt szeretnék elhagyni németországi otthonukat. Úgy fogalmaztak: szerintük egész Németország olyan, mint egy no-go zóna, és azt tervezik, hogy Sopronban vesznek házat.


A Híradó.hu közösségi oldaláról a Facebook által törölt videókkal kapcsolatban itt olvashat bővebben.