Kemény harcra számítanak az ENSZ migrációs dokumentumáról

 

Az elmúlt évek megmutatták, hogy Közép-Európa nemzetei, államai hasonló történelmi tapasztalatokkal a hátuk mögött máshogy állnak azokhoz a kérdésekhez, ahogy a nyugat-európai, mára bevándorlóországokká vált országok állnak – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.

Mint azt Kovács Zoltán elmondta, a világszervezet főtitkárának megnyilvánulásaiban is megjelenő „egyértelműen migrációpárti” megnyilvánulásaival szemben Magyarország következetesen képviseli a határok megvédését és a migráció elutasítását.

Az elmúlt két és fél, három év megmutatta, hogy Közép-Európa nemzetei, államai hasonló történelmi tapasztalatokkal a hátuk mögött máshogy állnak azokhoz a kérdésekhez, ahogy a nyugat-európai, tulajdonképpen mára bevándorlóországokká vált országok állnak – mondta Kovács Zoltán.

Hozzátette: ez idő alatt sikerült elérnünk, hogy a világban odafigyelnek erre a hangra. Hozzátette: az európai politikai változások elkerülhetetlenné teszik, hogy más államokban is megjelenjenek a Magyarország által felmutatott szempontok.