Kisfilmekkel segítik az illegális bevándorlókat

 

Mini filmsorozatot támogatott a német evangélikus egyház, amelyben konkrét tanácsokkal látják el az illegális bevándorlókat, hogyan, merre induljanak, mit vigyenek magukkal. Még arra is felhívják a figyelmüket, hogy miként tudják megkerülni a hatóságokat, és eljutni az Európai Unió területére.

Német civil szervezetek a német evangélikus egyházzal karöltve szervezik a Líbiából Európa felé áradó illegális migrációt. A Frontex Európai Határ- és Hadseregvédelmi Ügynökség a Kockázatelemzés 2017 című jelentésében arról írt, hogy ezek az NGO-k és az embercsempészek minden bizonnyal kapcsolatban lehetnek egymással. A civil szervezetek, segélyszervezetek mögött pedig Soros György pénze is fellelhető.

A német evangélikus egyház, nem csupán az illegális migránsokat segítő mini filmsorozatot finanszírozza, hanem a Földközi-tengeren zajló segélyszervezeti mentőakciókat is, százezer euróval.

A Pesti Srácok bukkant a 2-3 perces kisfilmekre. Az egyik ilyen a tengeri mentést mutatja be. A kockákon egy afrikai fiatalember, Kidesha meséli el, hogyan jutottak el Líbiából az áhított Olaszországba. A sorozatot egy német filmes cég készíti a Német Evangélikus Egyház támogatásával. Gyakorlatilag reklámozzák is benne azt a szintén német műholdas telefont, ami alapfelszerelése egy migránsnak. Ennek segítségével ugyanis rövid idő alatt találhatnak rájuk a mentőhajók.

A kisfilmben cégnevet, telefonszámot közzétéve reklámozzák a biztos menekülés eszközét, milliókat bátorítva ezzel, hogy útra keljenek, miközben Európa egyre több országa látja be, hogy a migrációt nem támogatni és szervezni, hanem megállítani kell – írják a portálon.