Hajókatasztrófa Kínában: több mint 30 ember eltűnt

 

Összeütközött két tengerjáró hajó a kelet-kínai partoknál, az egyik olajszállító tankeren tűz ütött ki.

Az első jelentések szerint a kigyulladt tanker panamai zászló alatt hajózott. Egy helyszíni felvétel szerint hatalmas lángok csaptak fel az olajszállító hajóból, amely körül fekete füstfelhő úszott.

Az első jelentések szerint a kigyulladt tanker iráni volt és panamai zászló alatt hajózott. Az eltűnt tengerészek – 30 iráni és két bangladesi állampolgár – valamennyien a Szanchi fedélzetén dolgoztak. Egy helyszíni felvétel szerint hatalmas lángok csaptak fel az olajszállító hajóból, amely körül fekete füstfelhő úszott.

A katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött. A kínai tengerészeti hatóságok rendőrségi és tisztító hajókat küldtek a helyszínre. A koreai parti őrség egy hajóval és egy repülőgéppel szintén részt vesz az eltűntek utáni kutatásban.

A panamai zászló alatt hajózó olajszállító Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel a parttól 257 kilométerre összeütközött a Hongkongban bejegyzett CF Crystal teherhajóval – közölte a kínai közlekedési minisztérium.

A Crystal legénységének mind a 21 tagját – valamennyien kínai állampolgárok – kimentették.