Pókfelhő terült Brazíliára – VIDEÓ

 

A brazil kisváros, Espírito Santo do Dourado lakosságának nem szokatlan a különös jelenség. Mint kiderült, nyári, viharos időszakban, a napokig tartó meleg és párás idő esetén gyakori, hogy egyes pókfajok kihasználják a légáramlatot.

A különleges pókfaj, az úgynevezett Parawixia bistriata jellegzetes tulajdonsága, hogy közösségben él, és közösen vadászik – erről számolt be a The Guardian oldalán Adalberto dos Santos biológus. Elmondta, a pókok a nagy nyári melegben, vihar közeledtével kihasználják a légáramlatot, és akár négy méter széles pókhálót is szőnek, majd erre rákapaszkodva vadásznak rovarokra.

A biológus szerint a jelenségnek jótékony hatása is van, mert a pókok visszatartják a jelentős szúnyogpopulációt Brazíliában. Azt is elmondta, hogy az ízeltlábúak csípnek ugyan, de nem veszélyesek az emberre.

A látványos jelenségről már korábban is készültek felvételek, a legutóbbit a nagyszüleihez utazó Joao Pedro Martinelli rögzítette, majd beszámolt a helyi sajtónak a számára félelmetes és megdöbbentő esetről.