Vonatszerencsétlenség történt Nyugat-Törökországban

 

Kisiklott egy Isztambulba tartó személyvonat vasárnap Törökország északnyugati részén, Tekirdag tartomány Corlu körzetében, Sarilar falu mellett. A balesetben a török egészségügyi minisztérium közlése szerint legalább 10 ember meghalt, 73 utas megsérült – jelentette az NTV török hírtelevízió.

Mehmet Ceylan, Tekirdag tartomány kormányzója közölte, hogy a szerencsétlenséget a rendkívüli esőzés okozta, amely egy szakaszon kimosta a töltést a sínek alól. Az Ihlas török hírügynökség felvételein az látható, hogy a vasúti pálya meghajolt, a levegőben lóg a hiányzó talaj miatt.

Az Anadolu török állami hírügynökség értesülése szerint a szerelvény a görög határ közelében található Edirne tartomány Uzunköprü körzetéből tartott Isztambulba. A közlekedési minisztérium közölte: a vonaton 362 utas tartózkodott és a szerelvény öt kocsija borult fel.

Az NTV beszámolója alapján a helyszín közelében még földút sem halad, így annak megközelítése nagyon nehéz. Ráadásul a talaj is átázott, ezért a hatóságok a mentést először helikopterekkel és lánctalpas járművekkel kezdték meg. A helyi gazdálkodók traktoraikkal segítették a munkálatokat. Később munkagépek és mentőautók is nagy számban eljutottak a helyszínre.

A mentési munkálatok még tartanak, a sérülteket a legközelebbi kórházakba szállítják.