Megtalálták az eltűnt német nő holttestét

 

Egy spanyolországi város közelében, egy benzinkútnál találták meg annak a 28 éves német nőnek a holttestét, aki egy hete tűnt el Németországban. A nő Lipcsében stoppolt le egy kamiont, de soha nem jutott el úti céljához, Bayernbe. A marokkói származású kamionsofőrt Spanyolországban tartóztatták le gyilkosság gyanújával.

A rendőrség egy héten át nyomozott a 28 éves egyetemista után, egész Németországban keresték. A nő testvére fotókat helyezett ki róla a legforgalmasabb helyeken, és a közösségi médiában is kampány indult el a megtalálásáért.

A különféle keresési módszereknek köszönhető, hogy a német rendőrség megtalálta azt a kamiont, amelyre a stoppal utazó nő felkéredzkedett. Követték a sofőr tankolási nyomvonalát, amely Spanyolországig vezetett. Ott már a helyi rendőrség vette át a nyomozást. A kamion gyorsan előkerült, a marokkói származású 41 éves sofőr kihallgatása során beismerte a gyilkosságot. Azt is elmondta, hogy hol találják meg a nő holttestét.

Az áldozat holttestét a spanyol rendőrök több mint 1800 kilométerre a lány otthonától, Asparrena közelében, egy benzinkút melletti bokorban találták meg pénteken. Az első jelentések arról szólnak: a lány holttestén égési sérülések és erőszak jelei is látszanak.

A sofőrt gyilkosság vádjával letartóztatták.

Címlapképünk illusztráció.