Szijjártó: Semmi más nem számít, csak a magyar emberek biztonsága

 

Újabb terrortámadás történt Franciaországban – jelentette be Szijjártó Péter egy másik eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón.

Legalább két ember meghalt, amikor péntek délelőtt egy fegyveres túszokat ejtett egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre található Trebes településen.

Az elkövető az Iszlám Állam tagjának vallja magát. Francia sajtóinformációk szerint két halottja és legalább tíz sebesültje lehet a támadásnak – közölte Szijjártó Péter.

A nagykövetség azonnal felvette a kapcsolatot a krízisközponttal, amely közölte, hogy a rendőrakció jelenleg is folyamatban van, egyelőre nem tudják, hogy hányan vannak a szupermarketben, valamint nem tudtak tájékoztatást adni az érintettek állampolgárságával kapcsolatban sem – tette hozzá.

A terror újra elérte Európát

A terror újra elérte Európát, csütörtökön emlékeztünk meg a két évvel ezelőtti, több mint harminc áldozatot követelő brüsszeli robbantásos merényletre. Együtt érzünk francia barátainkkal,valamint biztosítjuk őket arról, hogy számíthatnak Magyarországra a terrorellenes küzdelemben” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A magyar kormány tisztában van kötelezettségeivel, és mindent meg fog tenni a magyar emberek biztonsága érdekében. Az ilyen alkalmak felerősítik, hogy semmi sem számít, csak az emberek biztonsága – hívta fel a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter.