A Soros-hálózat teljes össztűz alá veszi Magyarországot

 

Tiltakozik 18 nemzetközi és további 237 nemzeti keretek között tevékenykedő, külföldi civil szervezet és szövetség az úgynevezett Stop Soros törvényjavaslat ellen.

Hétfőn Berlinben közölt állásfoglalásukban felszólították az Országgyűlést, hogy utasítsa el a csomagot, és gondoskodjon a magyarországi civil szervezetek és emberi jogi aktivisták munkájának zavartalanságáról.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet németországi központjának közleménye szerint a javasolt jogszabályok az eddiginél is erősebben akadályoznák a magyar civil társadalmi szervezetek munkáját. Az előirányzott csillagászati pénzbüntetések miatt csőd vagy akár felszámolás várhat rájuk, holott már most is jelentős korlátozásoknak vannak kitéve, ami ellentétes az országnak a gyülekezési szabadság, a szabad véleménynyilvánítás és a szabad mozgás jogának védelmére vonatkozó nemzetközi jogi kötelezettségeivel – olvasható a közleményben.

Az állásfoglaláshoz csatlakozó szervezetek szerint a kormány a javaslatcsomaggal még inkább gátolni akarja azt a legitim munkát, amelyet az emberi jogokért kiálló, jogsegélyt és szociális támogatást nyújtó, a sajtóban vagy az interneten eltérő véleményeket kifejező civil társadalmi csoportok végeznek.

Az állásfoglaláshoz mások mellett a Riporterek Határok Nélkül és a Human Rights Watch nemzetközi civil szervezet, a Greenpeace közép- és kelet-európai tagszervezete csatlakozott, és 23 országból csatlakoztak nemzeti keretek között működő szervezetek. A legtöbben Hollandiából, Lengyelországból és Romániából, ebből a három országból összesen 90 szervezet csatlakozott a közlemény melléklete szerint.

Fidesz: A Soros-hálózat teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mert az a Soros-terv útjában áll 

A Soros-hálózat láthatóan minden nemzetközi kapcsolatát beveti és teljes össztűz alá veszi Magyarországot, mert jelenleg hazánk és a magyar kormány a legnagyobb akadálya a Soros-terv végrehajtásának.

A Stop Soros ellen tiltakozók között szép számmal vannak azok, akik Soros György pénzéből a migrációt szervezik és támogatják, annak ellenére, hogy a magyar emberek többször is nyilvánvalóvá tették, nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak. Meg akarják akadályozni, hogy a magyar Országgyűlés megvitassa és elfogadja a törvénycsomagot, amelynek egyetlen célja, hogy szigorúan lépjen fel mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen.  Több most is tiltakozó szervezet kezdettől fogva támadja a kormány bevándorláspolitikáját és követeli a határzár lebontását.

Helyezzenek bármekkora nyomást is Magyarországra, a Fidesz-KDNP támogatja a Stop Soros törvénycsomagot, mert nekünk Magyarország az első.