Jól startolt a Nemzeti Sporthíradó

 

Az első két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy hiánypótló műsor a Nemzeti Sporthíradó, amely a világ magyarságának sporteseményeit mutatja be az M1 és a Duna nézőinek – írja szerdai közleményében az MTVA sajtó osztálya.

Az elmúlt két hétben beszámoltunk a szlovák labdarúgó-bajnokságban szerepelő DAC nagyszerű 5-2-es győzelméről a Slovan Bratislava ellen, meglátogattuk a szerb labdarúgóligát vezető Topolya SC együttesét – mondta el Bittmann Emil, a műsor főszerkesztője.

A stáb jelen volt a szabadkai félmaratonon, forgattunk egy erdélyi terepfutó-versenyen, egy csíkszeredai hegyikerékpáros futamon, valamint beszámoltunk a gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó Kupa nemzetközi felkészülési jégkorongtornáról is – tette hozzá.

A főszerkesztő kitért rá, hogy meglátogatták a román élvonalbeli Sepsi OSK labdarúgócsapatát irányító László Csabát, illetve beszámoltak a birkózó-világbajnokságra készülő zentai Nemes testvérpár, Máté és Viktor utolsó hazai edzéséről.

A kazahsztáni vb-n bronzérmet és olimpiai kvótát szerző Nemes Máté a helyszínen is nyilatkozott riporterünknek, így az ő sikere is bekerülhetett a Nemzeti Sporthíradóba. A legnagyobb öröm számunkra, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapunk nézőinktől a műsorral kapcsolatban. Örülnek annak, hogy a világ magyarságának sporteredményeiről itt hallhatnak – fűzte hozzá.

A Nemzeti Sporthíradó, amely szeptember 2-án indult, 6.30-kor, 12.40-kor és 18.30-kor látható az M1 és a Duna csatornán.

A közlemény kiemeli: a közmédia régi tervét váltotta valóra azzal, hogy elindította a hazai mellett felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, illetve erdélyi sporthíreket, sportolókat bemutató műsorát, melyben kiemelt szerepet kapnak a határon túl zajló sportesemények, valamint a világban élő magyar, illetve magyar származású sportolók eredményei is.

A műsorvezetők olyan tapasztalt szakemberek, akik az M1 sporthíreit, illetve az M4 Sport Sporthíradóját is vezetik. Az MTVA kiterjedt tudósítói hálózattal rendelkezik a környező országokban és az ottani kollégák segítségével készülnek az anyagok. A közmédia célja, hogy ez a műsor igazodási pontja legyen azoknak a sportszerető magyar embereknek, akik a szomszéd országokban, vagy az öt kontinens bármelyikén élnek – olvasható a közleményben.