Szép ajándékot készített androidos mobilokra a Microsoft

 

Ha szeretnénk az okostelefon funkcióit elérni a Windowsban, akkor rövidesen pillanatokon belül megtehetjük egy ingyenes alkalmazással.

(illusztrációk: hirado.hu, Microsoft)

(illusztrációk: hirado.hu, Microsoft)

Még a múlt hónapban kezdte meg csendben az új szolgáltatás tesztelését a Microsoft a Windows 10 Insider program résztvevőivel. (Itt kell megemlíteni, hogy a fáma szerint a Microsoft Android rendszerű mobilokkal akar visszatérni az okostelefonos piacra – nem lehet véletlen ez a mostani apró meglepetés sem.)

A Your Phone – mire feltelepítjük, a PC-n már magyarul, a „Csatolt telefon” nevet viseli – kényelmessé teszi az androidos mobilok használatát a számítógépen.

micr2

Az egyelőre csak droidos, iPhone-nal nem kompatibilis program tükrözi a telefon egyes tartalmait a számítógépre, képes áthúzni fényképeket a PC-re.

A Microsoft azt tervezi, hogy hamarosan támogatni fogja a Your Phone a szöveges üzenetek (SMS és társai) szinkronizálásához, és megjeleníti az Android telefonok értesítéseit: egyelőre még csak a weboldalak tükrözéséről van szó.

Telepítése egyelőre kissé zavarosnak tűnik, de némi türelemmel megoldható.

Első lépésként kattintsunk ide, A megjelenő Microsoft Store-ban a Microsoft-fiókunk felhasználónév-jelszó kombinációjával bejelentkezünk. A Your Phone alatt válasszuk az „Alkalmazás beszerzése” gombot.

Kissé szokatlan módon ekkor az áruház azt igényli, hogy a telepítéshez adjuk meg a telefonszámunkat.

2

A telefonszámot csak egyszer használják, hogy megküldjék SMS-ben a telepítéshez szükséges alkalmazás elérését. Az üzenetben érkező link a Google Play-be visz bennünket, ahonnét – természetesen ingyenesen – telepíthető mobilra a Your Phone/ Csatolt telefon alkalmazás.

3

A program telepíthetővé vált nem csak a Windows 10 Insider résztvevőinek. Használatához a legfrissebb Windows 10-re van szükség (ez nem feltétlen áll rendelkezésre még hazánkban), és legfeljebb tíz eszközre lehet telepíteni.