Az éneklő Hugh Jackmannek példátlan sikere van

 

A kritikusok is imádják.

A BBC elemzése szerint egészen különös jelenség manapság, hogy egy nem kifejezetten blockbusternek számító film hónapokon keresztül népszerű maradjon. Általában a kezdeti nagy népszerűség viszonylag hamar csap át érdektelenségbe. A musicalek pedig eleve nem annyira közönségcsalogató filmek, mint a vígjátékok vagy az akciófilmek.

Mégis, a Hugh Jackman által fémjelzett Legnagyobb showman 11. hete őrzi jól teljesítő helyét a mozipénztáraknál, úgy, hogy első hétvégéjén Angliában a harmadik legjobban termelő alkotás volt a Star Wars: Az utolsó Jedik és az új Jumanji mögött.

A kritikusok által is körülrajongott Legnagyobb showman dalaival és táncaival meghódította az angolok szívét is. Tom Grater, a Screen International magazin újságírója szerint az adatok meggyőzőek. „Egy új film normális esetben már a második hetében 50 százalékra esik vissza bevételei szempontjából. A Legnagyobb showman azonban csak 7 százalékot esett vissza, majd jött az azutáni hétvége, ahol 26 százalékos emelkedést produkált, ami példátlan.”