Őrizetbe vették az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét

 

A vád zsarolás, kábítószer-kereskedelem és ügyvédi visszaélés.

A Pestisracok.hu úgy tudja, Simonka Csabáról van szó. A fővárosi főügyész közleménye szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt.

Forrás: pestisracok.hu

Forrás: Pestisracok.hu

Az örökhagyó halála után az ügyvéd idén júliusban az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan ötven százalékát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan felének eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásáért pénzt nem kapott. Végül a sértett közbeavatkozott, így a földhivatal a tulajdonjogot nem jegyezte be – áll a közleményben.

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáskor kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak – írja a Pestisracok.hu az ügyészség közleményét idézve.