5 interneten kapható, láthatatlan kémkamera - otthonra

 

Titkos megfigyelésre használni nyilván ízléstelen és leginkább még törvénytelen is. De adódhat helyzet, amikor a személyes biztonság érdekében jól jöhet.

Például a már elterjedt biztonsági kamerák hátrányossága, hogy bár rögzítik a lakás belterében történteket, az illetéktelen személy első dolga működésképtelenné tenni a szembeötlő helyen elhelyezett eszközöket.

Kép: Shutterstock

Kép: Shutterstock

Az alábbi holmikat nem James Bond szaküzletben, hanem az Amazonon, az eBay-en, s olcsó webáruházakban lehet megvásárolni, úgy 20 és 200 dollár közötti összegekért.

Akad közöttük valós időben működő, hálózatra kapcsolható, távirányítós. Közös vonásuk, hogy gyakorlatilag láthatatlanok.

Adidas tusfürdő (Adidas Men’s Shower Gel Bathroom Spy Camera)

Adidas tusfurdo

Ki gyanakodna egy szokványos férfi tusfürdő láttán kamerára? Pedig lencséje 30 fps, 1280 x 720 pixeles felbontásban, AVI fájlban képes rögzíteni.

Akkumulátora 2800 mAH-as, belső tárhelye 32GB-os, 16-18 órányi képet tud felvenni – s ezt jól ki is használja, mert mozgásérzékelője csak akkor kapcsolja be, ha bármilyen változást észlel.

Papírzsebkendős doboz (Tissue Box Portable Hidden Camera)

papirzsebkendos doboz

Némileg jobb hardveres adottságokkal ugyan, de a „tusfürdőnél” drágábban lehet fellelni a papírzsebkendős dobozba rejtett kémet.

Húsz óra felvételt képes készíteni, szintén mozgásérzékelővel, s Sony CCD kamerája a gyártó szerint gyenge fényviszonyok esetén is 1920 x 1280 HD videót készít.

Kedvező, hogy a szintén 30fps kamera mp4-ben dolgozik.

Ruhaakasztó (Motion-activated Hidden Surveillance Camera in Cloth Hanger)

ruhafogas

A mezőny legolcsóbb játékosa 20-30 dollárért érhető el.

Az átlag betörő erre sem igazán számítana: a ruhaakasztóba rejtett kamera 1280 x 960 felbontással, 8-16 GB micro SD kártyára készít 30 percnyi felvételt mozgás érzékelésekor.

Rádiós óra (Spy Nanny Camera Radio Clock with Motion Detection)

radios ora

Elfogadható árral, cserébe gyengébb képminőséggel (480 pixel) kapható a rádiós óra. Előnyére lehet felhozni, hogy szemben az előző eszközökkel, a betolakodóban egyáltalán nem kelthet gyanút egy hálózati töltővel működő óra.

32 GB-os micro SD kártyára készíti a felvételeket.

Edzőcipő (Men Sports Shoes Pinhole Spy Hidden HD Camera Recorder)

edzocipo

Kicsit drágább a többinél, de kétségkívül az egyik legviccesebb: ezúttal a rejtett kamerát edzőcipőnek álcázzák.

Felbontása 1280 x 720 pixel, legfeljebb 18 óra anyagot AVI-ban rögzít, 32GB a kapacitása.