Már az átadások küszöbén áll a Liget Budapest projekt - VIDEÓ

 

Nehéz lenne felsorolni, hogy mi minden épül már most a Városligetben. Az ország legnagyobb játszóterétől, a Magyar Zene Házán át, az új mélygarázsokig. Az ígéretek szerint 2023-ig minden új intézmény megnyílik, és külön hangsúlyozzák azt is a beruházással kapcsolatban, hogy jóval zöldebb lesz a Városliget, mint eddig volt – számolt be az M1 Híradója.

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek az egykori Olof Pálme Háznál a Városligetben. Befejeződött ugyanis a több mint 130 éves épület műemléki rekonstrukciója. Ősszel már a Millenium Házaként nyitja meg kapuit a látogatók előtt egy időszakos kiállítással.

Ősszel birtokba vehetik a családok az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb játszóterét is. Függőhintákat, kötélpályákat és trambulinokat is telepítenek több mint 13 ezer négyzetméteren. Emellett pedig több sportpályát és egy két kilométeres, kivilágított futókört is kialakítanak majd a beruházás második ütemében.


Épül a Néprajzi Múzeum új épülete is, amely tavaly egy nemzetközi ingatlanszakmai versenyen elnyerte az „Európa legjobb középülete” elismerést. Jelenleg a mélyépítési szakasz zajlik, a tervek szerint jövő év végére már szerkezetkész állapotban lesz.

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa azt mondta, a munkálatok jó ütemben haladnak, a fejlesztések kétharmada már épül vagy elkészült, és elindult a zöld felületek megújítása is.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója pedig arról beszélt, a Liget Budapest Projekt olyan világszínvonalú „mágnesberuházás”, amely kiemelkedő jelentőséggel bír, mind a turizmus fejlődése, mind pedig a városi ingatlanok felértékelődése szempontjából.

A tervek szerint 2023-ig az összes új intézmény megnyílik a Városligetben és teljes elkészül a megnövekedett területű és megújított zöldfelületű park is.