Kutyák és gazdik hétvégéje lesz a Balatonnál

 

A Balatonon egyre több kutyás program várja a gazdikat és a kedvenceiket is, az egyik ilyen a Dog Beach Fest Fonyódon – hangzott el a Duna Televízió Balatoni nyár című műsorában.


A Dog Beach Fest érdekes és hasznos programokkal, kutyás kiállítókkal várja a Fonyódra látogató kutyabarátokat. Az igazi kutyás kikapcsolódás garantált, és emellett a felelős kutyatartást népszerűsítő programokkal is találkozhatnak a fonyódi kikötőbe és a kutyás strandra látogatók.

A kutyatartóknak egyre nagyobb az igényük, hogy közös programokon vehessenek részt kedvenceikkel – ismertette Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója.

A programokkal kapcsolatban elmondta: lesznek állatorvosi, kutyatréneri előadások, az aktívabb időtöltést kedvelők pedig részt vehetnek kutyáikkal a trükk-, szépség- vagy a kutyaúszó versenyen is.

A kutyás strand lényegében egy körbekerített, kutyafuttató a vízparton, ahol együtt is fürödhet a házi kedvenc és a gazdi. Szombaton emellett a kutyás állószörf, a supolás is kipróbálható, amit az állatok a vízhez szoktatási időszak után rendszerint élvezni szoktak – fogalmazott.

Mint mondta, a visszajelzések alapján akár ezren is ellátogathatnak a szombati Dog Beach Festre, ami az egyre elterjedtebb felelős kutyatartásnak is köszönhető, amely során az állatot családtagként, barátként kezelik a gazdik.

Címlapfotó: facebook.com/pacsikevin