A jelenlegi hűvösebb idő csak a kezdet

 

A héten néhány fokot emelkedik nappal a hőmérséklet, de péntektől újabb lehűlés következik. Vasárnap már csupán 7 és 15 fok között alakulnak a csúcsértékek.

Kedd hajnalban jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, de a középső és keleti országrészben kevésbé felhős időszakok is lehetnek. Az ország déli felében szórványosan valószínű eső, zápor. A Dunántúlon élénk, néhol erős lesz az északias szél. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 5, 10 fok között alakul – az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásai szerint.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden még napközben is jobbára erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, de elsősorban az ország keleti felében időszakosan csökkenhet a felhőzet. Többfelé várható csapadék: zömében eső, zápor, de a Dunától keletre helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerda a Dunántúlon a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett többórás napsütés várható, keleten eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Éjszaka 5 és 10, nappal 16 és 21 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan lehet zápor. Az északnyugati, majd a délnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 3 és 11, a nappali a maximum 17 és 22 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Pénteken közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, napközben többfelé alakul ki zápor, néhol zivatar. A délnyugati szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd a Kisalföldön északnyugatira fordul a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvégén újabb lehűlésre számíthatunk, szombaton 15 és 20, vasárnap már csupán 7 és 15 fok között alakul a hőmérséklet a legmelegebb órákban.