Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert

 

Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.

Novák Katalin azt írta, megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.

Az államtitkár határozottan visszautasítja a svéd miniszter „vádaskodásait”. „Szokatlan és barátságtalan, hogy egy európai kormánytag egy másik európai kormányt ítéljen el belpolitika döntései miatt ily módon és ilyen stílusban, anélkül, hogy előtte legalább informálódott volna a hagyományos diplomáciai csatornákon keresztül” – írta Novák Katalin, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy Annika Strandhäll Magyarországot a náci Németországhoz hasonlítja.

Novák Katalin levele végén kéri a svéd minisztert, tisztázza álláspontját abban a kérdésben, hogy szerinte az Európai Szocialisták helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a szélsőjobboldali Jobbikkal lépnek szövetségre.