Képviselői csoportot alakított a Mi Hazánk Mozgalom

 

Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom. Dúró Dóra elnökhelyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján közölte: sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek, csupán azt kívánják kifejezni, hogy egységben, együttműködve jelenítik meg a Mi Hazánk Mozgalom politikáját.

Dúró Dóra elmondta: mindenféle politikai taktika nélkül döntenek majd arról, mely javaslatokat támogat a törvényhozásban a képviselői csoport. „Szorosabb, politika jellegű együttműködésre nem készülünk egyik párttal sem” – mondta a képviselő. A csoportban négy, korábban a Jobbik színeiben mandátumot szerzett politikus foglal helyet.

Dúró Dórát május végén zárták ki az ellenzéki frakcióból, a Toroczkai László vezette Mi Hazánk megalakulásával annak politikusaként politizál. Volner Jánost egy hónapja zárták ki a Jobbik képviselőcsoportjából, emiatt tiltakozásul két képviselő – Apáti István és Fülöp Erik – követte őt. A három politikus szerdán jelentette be, hogy a jövőben a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizálnak és kérték felvételüket a pártba.