A MÁV-HÉV is csatlakozik az európai mobilitási héthez

 

A rendezvénysorozat alkalmából csütörtökön reggelivel várja a bringásokat a MÁV-csoport a Népligetnél és a Boráros téri HÉV-állomáson.

Európai mobilitási hét

Az európai mobilitási hét eseménysorozata keretében szeptember 20-án a „bringás reggeli” rendezvényhez is csatlakozik a MÁV-csoport, idén már másodszor, a MÁV-HÉV első alkalommal. A szervezők reggel 7 és 9 óra között minden kerékpárost reggelivel kínálnak a Könyves Kálmán körúti MÁV-székházzal (54–60. szám) szemben és a H7-es HÉV Boráros téri végállomásán.

Azok, akik részt vesznek egy helyszíni fotózáson és az online játékban, akár a MÁV új Instagram-oldalára is felkerülhetnek.  Az eseményhez a HÉV Facebook-oldalán is lehet csatlakozni.

Az idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg az európai mobilitási hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A program ideje alatt a kerékpárosokat díjmentes kerékpárszállítási akcióval várják.

A MÁV-Start és a GYSEV által az európai mobilitási hét idejére kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi – erre alkalmas – hazai járaton igénybe vehetők. Ezek a jegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. (Az internetes vásárlókosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható.)

Szeptember 22-én ingyenes utazási lehetőséggel várja a forgalmi engedéllyel rendelkezőket a MÁV-Start az autómentes napon.

Bővebb információ a kerékpárszállításról:

A három kocsiból álló HÉV-szerelvények középső kocsijának, míg a hat kocsiból álló HÉV-szerelvények második és negyedik kocsijának egyik végén egyszerre négy kerékpár biztonságos elhelyezésére és szállítására van lehetőség. Egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet valamennyi HÉV-járaton kerékpárt szállítani.

Hogyan szállíthatók kerékpárok a MÁV-Start járatain: http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedves-kerekparos-utasunk.

Az európai mobilitási hét programjairól itt olvashat bővebben.