Villámcsapás egy balatoni strandon – két embert újraélesztettek

 

Pénteken kora délután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába, ami alatt többen is álltak: két embert újraélesztettek a mentők; három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek – erősítette meg az MTI információját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy közvetlenül a villámcsapás miatt három embert kellett ellátni, a negyedik sérült elesés, könnyebb fejsérülés miatt került végül kórházba a strandról. A pénteken kora délután történt eset miatt három mentőautó és két helikopter érkezett a gyenesdiási strandra. A legsúlyosabb állapotban egy középkorú nő volt, akit hosszas beavatkozással sikerült újraéleszteni, majd életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi kórházba.

A további sérülteket a keszthelyi kórház látja el, köztük azt a 20 év körüli nőt, aki elesésekor a fején sérült meg könnyebben. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: egy középkorú férfit az intenzív osztályra, egy magyar és egy német nőt a sürgősségi osztályra vittek. A Keszthelyen kezelt sérültek közül az intenzívre került férfi állapota kielégítő. A testén áthaladó villám látható nyomokat hagyott, de az első labor- és CT-vizsgálatok alapján belső elváltozásokat nem találtak. A sérültet mesterséges altatásban tartják.

A sürgősségi osztályra került mindkét nő állapota kielégítő. Egyiküknél már elvégezték a vizsgálatokat, de a villámcsapás okozta külsérelmi nyomokon kívül belső sérüléseket nem találtak. A másik nőnél további vizsgálatokra van még szükség, de a laboreredmények nála is kielégítőek – jelezte a főigazgató.