A Fertő tótól a Balatonig biciklizhetünk

 

Újabb kerékpáros fejlesztést adtak át az országban. A Fertő tótól a Balatonig kitáblázott, biztonságos bicikli utakon lehet eljutni. Ez nagyjából százharminc kilométer, a kis forgalmú mellékutakon irányítják el a túrázókat Fertődtől Keszthelyig.

A Fertő tó környékének egyik legnépszerűbb turista célpontjánál, a fertődi Eszterházy-kastélynál tábla jelzi, hogy az adott úton haladva a Balatonig el lehet biciklizni.

A „Kastélytól kastélyig” elnevezésű kerékpárút ötlete soproni és szombathelyi biciklisektől származik. Szerintük a festői tájon át vezető táv a jelzések és táblák segítségével most már bárki számára teljesíthető. Az osztrák határtól így egy nap alatt a Balatonra lehet érni kerékpárral.

A keszthelyi Festetics-kastélyig vezető útvonalról az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz azt mondta: az a cél, hogy az ország nagy részét a mostanihoz hasonlóan egy kerékpáros hálózatba kapcsolják.

A kormánybiztos kiemelte: ez a kezdeményezés példaértékű, hiszen a kormány egy civil kezdeményezés mellé állt, és a költségeket is állta. A biciklisek tájékozódását segítő táblákat pedig a Magyar Közút helyezte ki.

Idén további 650 kilométer hosszan kapcsolnak be kerékpározásra alkalmas utakat az országos hálózatba.