Véradó kampány nyereményekkel

 

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezéssel indított nyári véradó kampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak, és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban részt vevő önzetlen segítők között.

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradók aktivitása, ezért úgy döntöttek az országos szervezetek, hogy június 18. és szeptember 2. között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, egy személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Akik feltöltik a kártyán szereplő kódot a nyereményjáték oldalára, értékes heti és havi nyereményre pályázhatnak, sőt, a kampány végén egy fődíj is gazdára talál.

A Magyar Vöröskereszt közölte: a napi biztonságos vérellátáshoz 1600-4800 véradóra lenne szükség, ezért minden lehetőséget megragadnak a toborzásra. Az idei évben is részt vesznek a nagyobb fesztiválokon, elsőként a VOLT Fesztiválon lesz lehetőség véradásra a Vöröskereszt véradó kamionjában.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetők el.

Véradási rekordkísérletet tartanak Miskolcon. Száz véradó még sosem vett részt egyetlen miskolci kitelepülés véradásán sem, most ezt a célt tűzték ki maguk elé a szervezők. A miskolci Szinva teraszon zajló közös meccsnézéshez kapcsolódva hirdettek véradást: június 22-én szeretnék felállítani a megyeszékhely véradási rekordját.