Szombaton tartják a Keresztény Szigetet

 

Az oktatás és a nevelés perspektívái, az ismeretszerzés jövője és kihívásai az internet világában, a generációk közötti kapcsolatok a fő témái idén a negyedik alkalommal megrendezett Keresztény Szigetnek, a Margitszigeten szombaton - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

„Úgy érezzük, hogy mindinkább behatol az életünkbe a digitális világ és a mesterséges intelligencia (…), ami bizonyos módon  befolyásolja az életünket” – mondta a műsorban Tóth József házigazda, az ÉrMe Hálózat elnöke. Hozzátette: „ha mi keresztények nem adunk megfelelő választ, hogy hogyan viszonyulunk a technológiai fejlődéshez, akkor más fog választ adni és majd az fogja befolyásolni a jövő társadalmát”. A szigeten a családi programok mellett, gyerekműsorok és pódiumbeszélgetések várják az érdeklődőket – tette hozzá.

 

Ismertetése szerint a beszélgetések során egyebek mellett azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy miként hat a család életére a digitális technológia, hogyan változik az iskola szerepe, lexikális tudást vagy inkább értékeket kell közvetítenie az oktatásnak, valamint, hogy mennyire fogja megváltoztatni az új technológia a munkahelyeket – sorolta Tóth József.

A rendezvény ingyenes, de a résztvevőktől előzetes regisztrációt kérnek a szervezők.