Óriási volt az érdeklődés a Nagy Futam iránt

 

Kétszázezer néző tekintette meg Budapest belvárosában a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport és légi bemutatót kedden – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A program délelőtt az autó- és motorsport-bemutatóval kezdődött az Erzsébet tér–Károly körút–Astoria–Ferenciek tere útvonalon kialakított „pályán”, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma–1-es Red Bull istálló holland pilótája volt, aki egy 2015-ös F1-es versenyautót vezetett.

A német túraautó-bajnokságot (DTM) a címvédő René Rast egy Audival, a korábbi F1-es versenyző német Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte, de tartott bemutatót Magyarország eddigi egyetlen Forma–1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault típusú versenyautóval szórakoztatta a kilátogatókat.

Végigment a pályán a múlt hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyének néhány autója, valamint a ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is megmutatták magukat. Érdekesség, hogy a nézők az egyesült államokbeli NASCAR-versenysorozat Magyarországon ritkán látható autóit is megtekinthették menet közben.


Nagy Futam Budapesten

A program délután légi bemutatóval folytatódott, amelynek keretein belül Besenyei Péter műrepülő világbajnok is repült a Duna Erzsébet híd és Lánchíd feletti szakaszán, ahol aztán vadászrepülőgépeket, utasszállítókat és helikoptereket is láthatott a közönség.

A hatodik Nagy Futamon a korábbi eseményekhez hasonlóan ingyenes volt a nézők számára.